Υλικά:
Για 8-10 άτομα
750 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζανιού ελαφριά γλυκιά σάλτσα τσίλι
1/3 φλιτζανιού σάλτσα δαμάσκηνου
1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
4 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
1 κουταλιά φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1/4 φλιτζανιού φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα κορίανδρου
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τα σουβλάκια μια μέρα πριν γίνονται πιο νόσημα
Σε ξύλο κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια περίπου 3 εκ. Κατόπιν το βάζετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε και τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Πάρτε 20 καλαμάκια και περάστε τους κύβους κοτόπουλου από μέσα για να γίνουν τα σουβλάκια. Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη σχάρα ψησίματος και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν δηλαδή για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντας τα τακτικά. Σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού και ρυζάκι!