Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
8 κοτσάνια από πράσα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Αλάτι και πιπέρι
500 γραμμάρια γλυκοπατάτες
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Απολαυστική και καταπραϋντική σούπα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε τη με φρυγανισμένο ψωμί
Απολαυστική και καταπραϋντική σούπα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε τη με φρυγανισμένο ψωμί Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε της σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια.
Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε τα μέχρι ξανθύνουν.
Προσθέστε την γλυκοπατάτα και σοτάρετε. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και βράστε το μείγμα μέχρι το γλυκοπατάτες να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τα πράσα σε ένα τηγάνι με λίγο από τη μαργαρίνη και τσιγαρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες βγάλτε από αυτές 2 κουταλιές της σούπας στην άκρη.
Περάστε το υπόλοιπο του μείγματος από το μπλέντερ μέχρι να έχετε μία βελούδινη σούπα.
Ρίξτε στην σούπα αλάτι, ζάχαρη πιπέρι και το ξίδι.
Ρίξτε τα κομμάτια γλυκοπατάτας, που κρατήσατε πριν, στη σούπα και προσθέστε και τα πράσα επίσης.
Όταν σερβίρετε τη σούπα μοιράστε κομμάτια των πράσων και της γλυκοπατάτας σε όλα τα πιάτα.
Συνοδεύουμε τη σούπα με μία φέτα ψωμί με καρύδια μέσα στο πιάτο μας.