Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Σούπα βελουτέ με χόρτα εποχής και κατίκι

Σούπα βελουτέ με χόρτα εποχής και κατίκι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 19 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γραμμάρια χόρτα ( ζωχοί ή σέσκουλα ή λάπατα) καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1.600 ml ζωμός λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μάτσο καυκαλήθρες κομμένες (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
2 φλιτζάνια τσαγιού μπουκετάκια μπορόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κομμάτια
200 γραμμάρια κατίκι
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τα χόρτα συνδυάζονται αρμονικά με το μπρόκολο και τα καρότα, μια σούπα ευεργετική για τον οργανισμό με πολλές θρεπτικές ουσίες.

Αρχικά, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ανοίγουμε τη φωτιά στο δυνατό και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα.

Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και τα περιφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Σε 4-5 λεπτά έχουν μαλακώσει στο βαθμό που θέλουμε.

Στο χρονικό αυτό σημείο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την πατάτα, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε η θερμοκρασία να είναι σε μέτρια ένταση και σοτάρουμε και αυτά τα υλικά.

Ο χρόνος που θα χρειαστούν να σοταριστούν είναι περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα χόρτα,τις καυκαλήθρες, το μπρόκολο και τα ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.

Χωρίς να κλείσουμε το καπάκι της κατσαρόλας, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 20 λεπτά.

Όταν πλέον βράσουν και μαλακώσουν καλά, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε.

Η σούπα μας πρέπει να έχει κρεμώδη υφή και να είναι πηχτή.

Αν είναι πιο πηχτή από όσο μας αρέσει, προσθέτουμε λίγο νερό και τη βάζουμε να πάρει μια με δύο βράσεις.

Αν είναι πιο αραιή, τη βράζουμε μέχρι να πήξει.

Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και σε κάθε πιάτο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας κατίκι.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε σούπα για 6 άτομα.

Απαιτεί προετοιμασία 45 λεπτά και μαγείρεμα περίπου 30.

 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα