Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια μπρόκολο σε μπουκετάκια
500 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια πράσο κομμένο σε ροδέλες
300 γραμμάρια κίτρινη γλυκιά κολοκύθα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
300 γραμμάριο λάχανο ψιλκομμένο
500 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Απολαύστε ένα ελαφρύ και εύγευστο γεύμα χωρίς ενοχές με ελάχιστες θερμίδες
Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα λαχανικά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου.
Όταν βράσουν,τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό που έχουν βγάλει. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε.
Όταν γίνουν πολτός τα αραιώνουμε ρίχνοντας λίγο από το ζωμό τους.
Βάζουμε τον πολτό λαχανικών ξανά στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος,ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Η σούπα είναι έτοιμη οπότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.