Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φύλλα σπανάκι καθαρισμένα και χοντροκομμένα
το κοτσάνι από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
δυόμισι φλιτζάνια νερό
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κούπα ζυμαρικά βίδες
1 κύβο ζωμού κότας
2 κουταλακια χυμός λεμονιού
1⁄4 κουταλάκι ξερό θυμάρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι.
Όταν το νερό ζεσταθεί, διαλύετε μέσα τον κύβο του ζωμού κότας μαζί με το καρότο, τα ζυμαρικά και τα αφήνετε να βράσουν για δέκα λεπτά. Βάζετε σε καθένα από τα δυο πιάτα σούπας τα φύλλα σπανάκι ωμά και σερβίρετε από πάνω τη ζεστή σούπα.
Γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε αμέσως.