Σούπα με σπαράγγια, σελινόριζα και μπέικον

by sidagi.gr
801 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

8 φέτες μπέικον
1 κούπα κρουτόν
150 γραμμάρια βούτυρο
500 ml ζωμό κοτόπουλο
200 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
1 μάτσο πράσινα σπαράγγια
1 μάτσο λευκά σπαράγγια
3 κρεμμύδια
½ σελινόριζα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε μια ελαφριά και θρεπτική σούπα με φρέσκα λαχανικά και ροδοψημένο μπέικον

Αρχικά καθαρίζουμε τα πράσινα και τα λευκά σπαράγγια καθώς και τη σελινόριζα.
Κόβουμε τη σελινόριζα και τα σπαράγγια σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε 500 ml ζωμό κοτόπουλο και 300 ml γάλα και 150 γραμμάρια βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε τα υλικά που βρίσκονται μέσα στην κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε.
 
Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη μεταφέρουμε από την κατσαρόλα τη χτυπάμε και την ανακατεύουμε με 200 ml κρέμα γάλακτος.
 
Βάζουμε τις φέτες μπέικον σε ταψί καλύτερα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 1180 βαθμούς για 7 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με τα μπέικον και κρουτόν.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα