Πέννες με κιμά και μοτσαρέλα

by sidagi.gr
712 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 πακέτο πένες

Για τη σάλτσα κιμά
2 καρότα τριμμένα
100 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβας πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας γάλα
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια κιμά
250 γραμμάρια  μοτσαρέλα τριμμένη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση:

Λαχταριστά ζυμαρικά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και κιμά και λιωμένα τυριά

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 8 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και βάζουμε  μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.
Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα και αφήνουμε λίγο ακόμη να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο από το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αδειάζουμε σε ταψάκι.
Απλώνουμε πάνω από το φαγητό τη μοτσαρέλα τριμμένη και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα