Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
80 γραμμάρια λάδι
4 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος έτοιμο ή παρασκευάστε σπιτικό ζωμό κρέατος
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι
1 φύλλο μαρούλι ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Μια νόστιμη, ελαφριά σούπα για όλες τις ώρες της ημέρας
Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ.
Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό αφού έχει πάρει βράση μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνίρουμε με κρουτόν και μαρούλι ψιλοκομμένο.