Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Σούπα με πατάτα, κρέμα γάλακτος και μπέικον

Σούπα με πατάτα, κρέμα γάλακτος και μπέικον

by sidagi.gr
0 σχόλιο 127 προβολές

Υλικά:

500 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
500 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι


Υλικά για 8 άτομα.

Εκτέλεση:

Μια σούπα πλούσια σε γεύση με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο εκτέλεσης…


Μια σούπα πλούσια σε γεύση με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο εκτέλεσης…



Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.


Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και τα πράσα και τα σοτάρουμε.


Σταματάμε μόλις μαλακώσουν, δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.


Προσθέτουμε τις πατάτες και το ζωμό.


Αλατοπιπερώνουμε.


Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα.


Στο χρόνο αυτό, μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ.


Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε.


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μπέικον και το σοτάρουμε.


Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε λίγα λεπτά, να στραγγίσει.


Μοιράζουμε τη σούπα σε 8 πιάτα και γαρνίρουμε με το μπέικον και το μαϊντανό.


 


 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα