Υλικά:
2 φλιτζάνια μύδια
2 φέτες μπέικον
1 ½ φλιτζάνι βρασμένο άγριο ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ φλιτζανιού γάλα πλήρες
3 κουταλιές της σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
½ κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά.
Τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι και κρατάμε τα υγρά τους.
Ψιλοκόβουμε τις φέτες μπέικον.
Σε ένα τηγάνι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να γίνει διάφανο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και τα φύλλα δάφνης για να βράσουν.
Παράλληλα,σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το αλέυρι με το ζωμό θαλασσινών.
Μόλις δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό κοτόπουλου.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν.
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά σε μεγάλο βαθμό,ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά,αλατοπιπερώνουμε και σκέπαζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν.
Τέλος,προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.