Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Σούπα με καλαμπόκι και τσένταρ

Σούπα με καλαμπόκι και τσένταρ

by sidagi.gr
452 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
Μισό φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
4 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Χειμωνιάτικη και χορταστική σούπα για όλες τις ώρες

Χειμωνιάτικη και χορταστική σούπα για όλες τις ώρες Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύετε για ένα λεπτό περίπου και ρίχνουμε το ζωμό.
Προσθέτουμε την πατάτα μόλις ο ζωμός πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αφήνοντας να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου.
 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμπόκι, το μαϊντανό, το κύμινο και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε στη σούπα το τσένταρ τριμμένο και αφήνουμε να πάρει μία δύο βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα