Υλικά:
1 μέτρια ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 μέτριο καρότο
1 φλιτζάνι φουντάκια κουνουπίδι
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 μέτρια πατάτα
1 λίτρο νερό
1 φύλλα δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Όσο λιγότερο λάδι βάζετε στο φαγητό, τόσο λιγότερες θερμίδες!
Όσο λιγότερο λάδι βάζετε στο φαγητό, τόσο λιγότερες θερμίδες!
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα διαδοχικά όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια ώστε να βράσουν και να μαλακώσουν, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη.
Όταν τα λαχανικά είναι βρασμένα, αφαιρούμε τα φύλλα της δάφνης και πολτοποιούμε το μίγμα ώστε να γίνει μια βελουτέ σούπα.
Αν θέλουμε στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.