Υλικά:
1.200 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 πατάτα
μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε την κολοκύθα.
Αρχικά καθαρίζουμε την κολοκύθα.
Αφαιρούμε τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τη σάρκα της κολούθας σε κύβους.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τους κύβους κολοκύθας και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα κομμάτια πατάτας.
Καλύπτουμε με νερό τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 25-30 λεπτά.
Με τη βοήθεια μιας ράβδου πολτοποιούμε τη σούπα.
Ρίχνουμε στη σούπα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει παχύρρευστη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι.
Μοιράζουμε τη σούπα σε πέντε βαθιά πιάτα.
Στο κάθε πιάτο βάζουμε από μια κουταλιά του μείγματος που φτιάξαμε με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.