Υλικά:
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
Μισό φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
4 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύετε για ένα λεπτό περίπου και ρίχνουμε το ζωμό.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύετε για ένα λεπτό περίπου και ρίχνουμε το ζωμό.
Προσθέτουμε την πατάτα μόλις ο ζωμός πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αφήνοντας να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμπόκι, το μαϊντανό, το κύμινο και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε στη σούπα το τυρί και την κρέμα, αφήνουμε να πάρει μία δύο βράσεις και κατεβάχουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί.