Home Γλυκά Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό

Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό

by sidagi.gr
467 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για το σουφλέ σοκολάτας
60 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
150 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
2 αυγά τα ασπράδια για μαρέγκα
2 κρόκους αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Βατόμουρα για σερβίρισμα

Για το παγωτο μέλι
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια μέλι
1 βανίλια σε σκόνη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Δροσερό γλύκισμα με ζουμερό σουφλέ σοκολάτας για όλες τις ώρες

Για το σουφλέ σοκολάτας
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρι.

Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε αυγά, τη ζάχαρη που έχουμε χτυπήσει , το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά από πάνω προς τα κάτω με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 6 λεπτά όχι περισσότερο αλλά ούτε και λιγότερο.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη και βατόμουρα.

Tips
1) Βάζουμε τα πυρίμαχα μπολάκια με το σουφλέ μέσα σε ένα μεγάλο και στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό μέσα στο σκεύος. Αυτό βοηθάει όταν ψηθούν να βγουν από τη φόρμα εύκολα χωρίς να κολλήσει το σουφλέ μέσα στη φόρμα.

2) Όταν ανακατεύουμε τα δυο μείγματα καλό είναι να το κάνουμε από κάτω προς τα πάνω για να κρατηθεί ο αέρας μέσα και να φουσκώσει ομοιόμορφα.

Για το παγωτο μέλι
Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη  για 6-8 ώρες

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα