Υλικά:
Για 2-4 άτομα
60 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
150 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
2 αυγά τα ασπράδια για μαρέγκα
2 κρόκους αυγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Βατόμουρα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Το μυστικό… βρίσκεται στο ψήσιμο
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρι.
Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε αυγά, τη ζάχαρη που έχουμε χτυπήσει , το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά από πάνω προς τα κάτω με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 6 λεπτά όχι περισσότερο αλλά ούτε και λιγότερο.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ζάχαρη άχνη και βατόμουρα.
Tips
1) Βάζουμε τα πυρίμαχα μπολάκια με το σουφλέ μέσα σε ένα μεγάλο και στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό μέσα στο σκεύος. Αυτό βοηθάει όταν ψηθούν να βγουν από τη φόρμα εύκολα χωρίς να κολλήσει το σουφλέ μέσα στη φόρμα.
2) Όταν ανακατεύουμε τα δυο μείγματα καλό είναι να το κάνουμε από κάτω προς τα πάνω για να κρατηθεί ο αέρας μέσα και να φουσκώσει ομοιόμορφα.