Σουφλέ με κασέρι και αγκινάρα

by sidagi.gr
535 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

500 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1/2 κιλό τυρί κασέρι τριμμένο
3-4 κονσέρβας αγκινάρες
αλάτι – πιπέρι
ψωμί του τοστ (μόνο τη ψίχα)
1/4 κούπας βούτυρο
300 γραμμάρια μανούρι τριμμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό σουφλέ με γεμάτη γεύση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το παραδοσιακό σουφλέ

Ρίχνουμε το μανούρι πάνω από τις φέτες ψωμιού και από πάνω τις καρδιές από τις αγκινάρες, τις οποίες έχουμε χοντροκόψει.

Ρίχνουμε από πάνω το κασέρι. Χτυπάμε τ’ αυγά, με λίγη από την κρέμα γάλακτος και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Ρίχνουμε το μείγμα μ’ ένα κουτάλι να πάει παντού. Ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο που έχουμε και το ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, για 45 λεπτά περίπου.

 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα