Φιλέτο ψαριού στον ατμό με τζίντζερ

by sidagi.gr
602 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 φιλέτα ψαριού (200 γραμμάρια το καθένα)
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μακρύ κόκκινο τσίλι χωρίς τα σπόρια κομμένο σε λεπτές φέτες
3 εκατοστών κομμάτι φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό φιλέτο ψαριού στον ατμό με μυρωδικά για όλες τις ώρες

Βράστε 2 φλιτζάνια κρύο νερό σε μέτρια εστία μέχρι να κοχλάσει το νερό. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας μέσα στην αρχιμάγειρα μπαμπού. Τοποθετήστε τον αρχιμάγειρα πάνω απ’ την κατσαρόλα, καλύψτε με το καπάκι μπαμπού και μαγειρεύετε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και μέσα.

Τέλος αφαιρέστε από την κατσαρόλα και κρατήστε το ζεστό.

Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και το τσίλι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ανακατέψτε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και σάλτσα σόγιας σε ένα πυρίμαχο μπολ. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο και σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσεκτικά ρίξτε πάνω μείγμα τζίντζερ.

Απλώστε το μείγμα με το τζίντζερ πάνω από τα ψάρια και σερβίρετε το μείγμα κόλιανδρου.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα