Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
Αλάτι
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι κράκερ με αλάτι
3/4 κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 δωμάτιο κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
3 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση:
Λαχταριστό σουφλέ με έντονη γεύση καρότου
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή 6 μεσαία πυρίμαχα μπολ.
Τοποθετείτε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με νερό. Προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό. Βράζετε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι τα καρότα να είναι τρυφερά. Στραγγίζετε τα καρότα και τα κάνετε πουρέ σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή με ένα μπλέντερ.
Βάζουμε τον πουρέ καρότου σε ένα μεγάλο μπολ. Σιγά- σιγά προσθέστε το γάλα, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μετά από κάθε προσθήκη, ώστε το μείγμα παραμένει ομαλό, όχι ογκώδεις.
Ανακατέψτε τα κράκερ με το τριμμένο τυρί, κρεμμύδι, το βούτυρο, το αλάτι, καγιέν, και μαύρο πιπέρι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια χτυπήστε τα στο μείγμα πουρέ καρότου και το μείγμα των κράκερ.
Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήστε για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώνουν λίγο και έχει χρυσίσει ελαφρά.