Σος σουπρέμ

by sidagi.gr
0 σχόλιο 22 προβολές

Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κότας
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.


Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.



Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το ζωμό.



Όταν γίνει η σάλτσα αρκετά πηχτή, προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά την κρέμα γάλακτος,ενώ τη χτυπάμε συνεχώς.



Ρίχνουμε στο τέλος λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι και το χυμό λεμονιού.



Η σος σουπρέμ ταιριάζει με κοτόπουλο, με ψάρι και με βρασμένα λαχανικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα