Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια φράουλες
Τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
50 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση:
Βαζουμε τις πλυμμένες και καθαρισμένες φράουλες σε κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Βαζουμε τις πλυμμένες και καθαρισμένες φράουλες σε κατσαρόλα με το νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνουμε ένα διπλό τουλπάνι. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες με τον χυμό και τις πατάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Στον χυμό που έμεινε από το στύψιμο προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε για τρία λεπτά. Βγάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.