Υλικά:
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια νερό
10 φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια χυμό λάιμ
200 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Δροσερό και λαχταριστό σορμπέ με έντονη γεύση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για δύο περίπου λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει προσθέστε το χυμό λάιμ και τη μέντα.
Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή βάζουμε μέσα το μείγμα και αφήνουμε την τεχνολογία να κάνει τη δουλειά της.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανη τότε βάζουμε το μείγμα σε ένα παγωμένο σκεύος και μέσα στην κατάψυξη και κάθε ½ ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 5 φορές.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.