Σοκολατένια τρουφάκια

by sidagi.gr
665 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
225 γραμμάρια  κουβερτούρα bitter  60 % κακάο
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή κακάο για την επικάλυψη
Θαλασσινό αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση:

Απλό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια!

Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο λίγα από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπέν μαρί για την επικάλυψη. Τότε τα βουτάμε στη σοκολάτα γάλακτος ή στο κακάο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα