Home Γλυκά Σοκολάτα επικάλυψης

Σοκολάτα επικάλυψης

by sidagi.gr
258 προβολές

Υλικά:

 Για 4-6 άτομα

20 γραμμάρια αλεύρι
1  καπάκι κονιάκ
1/2 κλωναράκι βανίλια
300 ml γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
 20 γραμμάρια άγλυκο κακάο

Εκτέλεση:

Για την επικάλυψη του προφιτερόλ ή κέικ και όχι μόνο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω. Έπειτα σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτετε στο γάλα, ανακατεύοντας καλά.

Βράζετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύετε αρχικά με το σύρμα, ώστε να ενωθεί το κακάο και κατόπιν με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πάρει βράση, κατεβάζετε, προσθέτετε το κονιάκ και τη βανίλια, ανακατεύω μερικές γύρες, αφήνω να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να ραντίσουμε τα προφιτερόλ μας.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα