Υλικά:
Περίπου 1 1/2 φλιτζάνι ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο (4 – 5 κεφάλια του σκόρδου)
3 αποξηραμένα τσίλι προαιρετικά
2 φλιτζάνια ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αποστειρωμένα βαζάκια
Εκτέλεση:
Φτιάξτε μόνοι σας στο σπίτι σκόρδο τουρσί και διατηρήστε το όλο το χειμώνα
Γεμίστε τα βάζα με σκελίδες σκόρδο και προσθέστε ένα αποξηραμένο τσίλι σε κάθε βάζο. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη και το αλάτι. Γεμίστε τα βάζα με ζεστό ξίδι και κλείνουμε τα βάζα με τα καπάκια τους. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο.
Το σκόρδο πρέπει να είναι έτοιμο τουρσί σε περίπου 3-4 εβδομάδες και θα κρατήσει στο ψυγείο για περίπου 4 μήνες.