Υλικά:
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
200 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
400 γραμμάρια φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κουκουνάρια
Κανέλα σκόνη και καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σιροπιαστό και παραδοσιακό γλύκισμα για όλη την οικογένεια
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς για 7 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση τότε ρίχνουμε το βασμένο γάλα πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά ελάχιστα, ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά υλικά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, χτενίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός.
Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια χοντροκομμένα.