Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Lapskaus από τη Σκανδιναβία

Lapskaus από τη Σκανδιναβία

by sidagi.gr
311 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κομμάτια
10 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
80 γραμμάρια βούτυρο
2 κρεμμύδια
1 κουνουπίδι
1 κύβο βοδινό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αν δεν έχουμε ζητήσει από το χασάπη να μας κόψει το κρέας το κόβουμε σε κομμάτια και αφού το πλύνουμε το αλατοπιπερώνουμε.

Αν δεν έχουμε ζητήσει από το χασάπη να μας κόψει το κρέας το κόβουμε σε κομμάτια και αφού το πλύνουμε το αλατοπιπερώνουμε.


Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τοκρεμμύδι.

Μεταφέρουμε το σοταρισμένο κρέας με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το μισό κύβο και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Όταν μαλακώσει προσθέτουμε τις πατάτες(αφού τις κόψουμε σε κομμάτια),τα καρότα και το κουνουπίδι.

Βάζουμε εάν θέλουμε και τον υπόλοιπο κύβο.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, προσέχοντας να μη γίνει σούπα.
 

Αλατοπιπερώνουμε,αν χρειάζεται.
 

Σε λίγα λεπτά μόλις μαλακώσουν και τα λαχανικά μας είναι έτοιμο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα