Σφυρίδα στο φούρνο

by sidagi.gr
1,3K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
2 δαφνόφυλλα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
4 φιλέτα σφυρίδα ή φαγκρί
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
7 δαμάσκηνα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Φρέσκια σφυρίδα στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο πλούσιος συνδυασμός σε γεύση και θρεπτική αξία σε Ω 3 -6

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα