Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας 2 φύλλα
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
100 γραμμάρια αμύγδαλόψιχα τριμμένα για πασπάλισμα
500 γραμμάρια Κόκκινα φρούτα (βατόμουρα ή φράουλες), πλυμένα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Ένα υπέροχο γλυκό σνακ που γίνεται πανεύκολα και συνδυάζετε με φρούτα!
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 τετράγωνα κομματάκια και διπλώνουμε τις τέσσερις πλευρές του προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθούν θήκες.
Τοποθετούμε τις θήκες στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Τρυπάτε τα σφολιατάκια στο κέντρο με ένα πιρούνι και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν στις άκρες. Συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλείφουμε με τη μισή μαρμελάδα, τα πασπαλίζετε με τα μισά αμύγδαλα και τα γαρνίρετε με τα φρούτα, σε ένα μπρίκι αραιώνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα με λίγο νερό και τη ζεσταίνετε, έπειτα αλείφετε τα φρούτα από πάνω για να γυαλίσουν.