Υλικά:
2 αυγά
1,5 κούπα γιαούρτι
2 βανίλιες
30 αμύγδαλα άσπρα
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2,5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο
για το σιρόπι του γλυκού:
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1,5 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Αρχικά θα φτιάξουμε το σιρόπι.
Αρχικά θα φτιάξουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κούπες ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, 1,5 κούπα νερό και τα ανακτεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το σιρόπι θα βράσει 3-4 λεπτά και θα είναι έτοιμο.
Στο χρόνο αυτό,αποσύρουμε την κατσαρόλα με τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Θα χρειαστούμε 2 μπολ.
Στο ένα ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη μπεικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Στο άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα.
Στο μπολ αυτό προσθέτουμε σταδιακά και χτυπάμε τα αυγά και μετά το σιμιγδάλι εναλλάξ με το γιαούρτι.
Αλέιφουμε με βούτυρο ένα ταψί.
Απλώνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Πάνω από το μείγμα στρώνουμε τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.