Υλικά:
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπεριές
6 κόκκινες πιπεριές
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις κόκκινες πιπεριές.
Πλένουμε τις κόκκινες πιπεριές.
Κόβουμε το επάνω μέρος και αφαιρούμε τους σπόρους.
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε τις 2 καυτερές πιπερίτσες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.
Θέλουμε να σοταριστεί ελαφρά, όχι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τις κόκκινες πιπεριές και τις καυτερές πιπερίτσες και τις μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά
μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν καλά, ρίχνουμε και τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει πυκνώσει.
Πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.