Υλικά:
120 ml κρασί Μαδέρα
Μισό λίτρο σκούρο ζωμό κρέατος
100 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι ξερό
100 γραμμάρια σέλερι
1/3 μάτσο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
100 γραμμάρια βούτυρο
120 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
Pιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε στο ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε το ζωμό. Καρυκεύουμε με το θυμάρι και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε.
Σουρώνουμε τη σάλτσα με ψιλή σίτα και την τοποθετούμε στο μπολ ενώ προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.