Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Σάλτσα γραβιέρας

Σάλτσα γραβιέρας

by sidagi.gr
2427 προβολές

Υλικά:

325 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
150 ml γάλα
ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγη γραβιέρα ή λίγο γάλα ακόμα
 

Εκτέλεση:

Μια σάλτσα που θα δώσει πικάντικη γεύση τυριού στο ριζότο σας…

Μια σάλτσα που θα δώσει πικάντικη γεύση τυριού στο ριζότο σας…


Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά.


Το αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να βράζει.


Προσέχουμε, δεν πρέπει να το αφήσουμε παραπάνω από αυτό το σημείο γιατί μετά θα φουσκώσει και θα χυθεί.


Μόλις λοιπόν, αρχίσει να βράζει, το αδειάζουμε αμέσως είτε στο πλέντερ είτε στο μούλτι.


Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη χτυπάμε μαζί με το γάλα για 1-2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.


Η σύσταση της πρέπει να είναι λίγο πιο πυκνή από αυτή της κρέμας γάλακτος.


Αυτή η σάλτσα συνδυάζεται πολύ ωραία με ριζότο και με μακαρόνια.
 


 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα