Σαλάτα με σπανάκι και γλυκοπατάτες

by sidagi.gr
711 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

280 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο και στεγνό
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού κρύδια
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη συσκευάζεται ανοιχτό καφέ
3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση:

Φρέσκια σαλάτα με σπανάκι, γλυκοπατάτες και καρύδια

Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.

Ρίχνετε τα καρύδια, ανακατέψτε καλά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και ανακατεύουμε να ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε το μείγμα στο  μπολ με το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά του ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πάπρικα και το υπόλοιπο του γλυκού 1/2 και αφήνετε το μείγμα για 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέστε τις γλυκοπατάτες στο μπολ με τα καρύδια και το σπανάκι.
Επιστρέψτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε υπόλοιπο λάδι 2 κουταλιές της σούπας, περιμένουμε μέχρι να κάψει.

Προσθέστε τα  κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέστε το ξύδι, μαύρη ζάχαρη, και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ρίξτε βινεγκρέτ πάνω από το σπανάκι, τα καρύδια, και γλυκοπατάτα.
Σερβίρετε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα