Σαλάτα με ρόκα, σπαράγγια και χαλούμι

by sidagi.gr
626 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τυρί χαλούμι
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου  1 κιλό
1 ματσάκι ρόλα

Για τη σάλτσα
1 κουταλιά του γλυκού σπόροι μουστάρδας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμός και ξύσμα 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκού κρασιού
1⁄2 κουταλιά της σούπας κάππαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα
κλαράκια κόλιανδρου όσα θέλετε

Εκτέλεση:

Απολαυστική και εύκολη σαλάτα με απλά υλικά για το μεσημεριανό σας

Για το χαλούμι
Με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το χαλούμι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σε 8 φέτες, μαζί με τις άκρες.
Κατόπιν αλευρώστε τα. Ετοιμάστε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.

Όταν θα σερβίρετε το χαλούμι, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού το λάδι είναι πολύ ζεστό βάζετε το τυρί στο τηγάνι – η κάθε πλευρά θέλει 1 λεπτό για να μαγειρευτεί, ώστε μέχρι να βάλετε και το τελευταίο κομμάτι, είναι ώρα να γυρίστε το πρώτο.
Πρέπει να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.

Για τα σπαράγγια
Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράσει. Μισοβράζουμε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.

Αδειάστε το ζεστό νερό. Ενώ τα σπαράγγια είναι ακόμα ζεστά, βάζετε σε ένα μπολ με το χαλούμι και την σάλτσα και τη ρόκα ψιλοκομμένη.
Σερβίρετε  με κλαράκια κόλιανδρου.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα