Σαλάτα με ρόκα, λωτό και ντρέσινγκ πορτοκαλιού

by sidagi.gr
444 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για το ντρέσινγκ
¼ φλιτζάνι μπύρα της επιλογής σας (κόκκινη ή ξανθιά)
Ξύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι (περίπου ¼ φλιτζάνι χυμό)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα
 112 γραμμάρια φέτα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα πεκάν ή καρύδια
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη  
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
6 κούπες ρόκα  
4 λωτοί κομμένοι σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση:

Απολαυστική σαλάτα με ιδιαίτερα νόστιμο λωτό που εναρμονίζεται μοναδικά με την πιπεράτη γεύση της ρόκας και την ελαφριά αλμύρα της φέτας

Για το ντρέσινγκ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε  τη μπύρα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό, το ξύδι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνετε την εστία  και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε απ΄την εστία και χτυπήστε ελαφρά  το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη και ετοιμάστε τη σαλάτα.

Για τη σαλάτα
Στο μούλτι ανακατεύετε τη φέτα, ψημένα πεκάν, τη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τη ρόκα μαζί με τους λωτούς κομμένους σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε μαζί με το ντρέσινγκ και το μείγμα απ’ το κατσικίσιο τυρί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα