Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 φλιτζάνια γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
Σπόρους από 1 ρόδι
140 γραμμάρια ρόκα
½ φλιτζάνι φουντούκια
¼ βαλσαμικό ξίδι
κατσικίσιο τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου στη μέση.
Στη συνέχεια ρίχνετε τις γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους σε ένα μεγάλο ταψί. Ραντίστε με ψιλοκομμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα αφαιρέστε τους σπόρους από το ρόδι και τους πλένετε. Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα τη ρόκα καθαρισμένη, τη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους, τους σπόρους ροδιού, τα φουντούκια χοντροκομμένα και το κατσικίσιο τυρί. Ραντίστε με το βαλσαμικό ξίδι και σερβίρετε.