Σαλάτα με ψητά ντοματίνια, χαλούμι και σπαράγγια

by sidagi.gr
704 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

12 χοντρές φέτες χαλούμι
1/2 κιλό ντοματίνια
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 κουταλιά της σούπας ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του καφέ αμύγδαλα ξεασπρισμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα με απαλή γεύση για όλες τις ώρες

Στο γκριλ του φούρνου βάζουμε τη σχάρα στη 3 σκάλα και αραδιάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο λαδάκι, αλάτι, ρίγανη και ψήνουμε για 6- 7 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο με την οποία θα γαρνίρουμε το χαλούμι, ρίχνουμε στο μπλέντερ του μίξερ τα αμύγδαλα και τα μετατρέπουμε σε σκόνη.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι του καφέ νερό, ένα φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου, ένα φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι και χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει λασπώδες.

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Σ’ αυτό το σημείο καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε στη μέση και τα σοτάρουμε για 6 λεπτά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. 

Βάζουμε το χαλούμι στη σχάρα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε τη ρόκα ψιλοκομμένη,τα ψητά ντοματίνια, τα σπαράγγια,  χαλούμι, ελιές, κάππαρη, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα