Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
2 κολοκυθάκια κομέννα σε λεπτές λωρίδες
1 φινόκιο
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
80 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε φέτες
Για το dressing
½ ματσάκι βασιλικό
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και μυρωδάτη σαλάτα για όλη την οικογένεια
Για τη σαλάτα
Αρχικά βάζετε 2 κόκκινες πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτες λωρίδες και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια βάζετε το χαλούμι στη σχάρα κομμένο σε λεπτές φέτες και ζεσαίνετε μέχρι να πάρει χρώμα.
Κόψτε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες, βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και αλατίστε.
Για το dressing
Πολτοποιήστε στο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό , 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Περιχύνετε τα λαχανικά με το dressing και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.