Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Χυμό από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα τζίντζερ
1 πρέζα γλυκάνισο
3 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια πλιγούρι
400 ml νερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Δροσερή και χορταστική σαλάτα για όλες τις ώρες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και ρίχνουμε το νερό.
Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει το νερό για περίπου μια ώρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες, την πιπεριά, τα ραπανάκια και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε την σαλάτα.
Στολίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.