Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 μαρούλι
½ ρόκα ψιλοκομμένη
½ πιπεριά κόκκινη
1 κατότο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
6 καρύδια
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίνερ (τριμμένη πιπερόριζα)
1 καρότο πολτοποιημένο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και ντρέσινγκ με μέλι
Πλένουμε το μαρούλι και το ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε την πιπεριά και την καθαρίζουμε βγάζοντας τους σπόρους.
Πλένουμε το καρότο με το αγγούρι και τα κόβουμε σε φέτες.
Τρίβουμε το καρύδι στο μούλτι για να λιώσει μαζί με το καρότο.
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο το μαρούλι και τη ρόκα. Από πάνω τους την πιπεριά σε ροδέλες και το καρότο, το καλαμπόκι. Προσθέτουμε το λιωμένο καρύδι.
Μετά βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας στα υλικά σταδιακά το κρασί, το λάδι και το μέλι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα που φτιάξαμε στο μουλτί και την σερβίρουμε.