Υλικά:
Για 2-4 άτομα
50 γραμμάρια ελιές μαύρες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια κόκκινα φασόλια κονσέρβα
Τυρί τσένταρ κομμένο σε λεπτές λωρίδες (προαιρετικά)
1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά λιωμένες λιαστές ντομάτες
50 γραμμάρια κουκουνάρι
1 ολόφρεσκο μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη φέτες
Εκτέλεση:
Δροσερή και καλοκαιρινή σαλάτα για όλα τα γούστα
Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάστα λιαστής ντομάτας με το ξίδι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, την πιπεριά. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τις ελιές με τα φασόλια.
Ρίχνουμε το κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο και τέλος τη σάλτσα, το οποίο ανακατεύουμε ελαφρώς πριν το περιχύνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τυρί τσένταρ.