Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φύλλα από σπανάκι καθαρισμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σάλτσα
50 γραμμάρια καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο, αλάτι, πιπέρι, μέντα
Εκτέλεση:
Εύκολη και γρήγορη σαλάτα για όλη την οικογένεια
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ελάχιστα ίσα ίσα να θρυμματιστεί ο μαϊντανός.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τηγανίζουμε ανακατεύοντας τα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 6 λεπτά.
Στη συνέχεια σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια βάζουμε σε μια σαλατιέρα το σπανάκι, κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
Κατόπιν τα ενώνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.