Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κόκκινα μήλα κομμένα σε κύβους
2 πράσινα μήλα κομμένα σε κύβους
2 λόλες πράσινη και κόκκινη (ή αισμπεργκ μαρούλι)
30 γραμμάρια καρύδια
30 γραμμάρια σταφίδες
2 κομμάτια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολη και γρήγορη σαλάτα που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σας γεύμα
Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μήλα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια, ελαφρά καβουρδισμένα στο φούρνο και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της μαγιονέζας με την μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κομμένα μαρούλια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.