Υλικά:
1 μαρούλι
½ λαχανάκι σικορέ
½ πιπεριά κόκκινη
½ μήλο κόκκινο
6 καρύδια
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίνερ ( τριμμένη πιπερόριζα)
Ρόκα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πένουμε το μαρούλι και το λαχανάκι και τα ψιλοκόβουμε.
Πένουμε το μαρούλι και το λαχανάκι και τα ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε την πιπεριά και την καθαρίζουμε βγάζοντας τους σπόρους.
Πλένουμε το μήλο και αφήνοντάς το με τη φλούδα το κόβουμε σε κυβάκια.
Τρίβουμε το καρύδι στο μούλτι για να λιώσει.
Τοποθετούμε σε ένα πιατο το μαρούλι, το λαχανάκι και τη ρόκα. Από πάνω τους την πιπεριά σε ροδέλες και το μήλο σε κυβάκια. Προσθέτουμε το λιωμένο καρύδι.
Μετά βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι και το πιπερι και τα χτυπάμε.Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας στα υλικά σταδιακά το κρασί, το λάδι και το μέλι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα που φτιάξαμε στο μουλτί και την σερβίρουμε.