Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
1 κουταλιά της σούπας καρύδια χοντροκομμένα
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
1 αυγό βρασμένο
ελαιόλαδο
ξύδι μπαλσάμικο
1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάχανο χοντροκομμένο
1 κλαδάκι σέλερι ψιλοκομμένο
2-3 σπαράγγια από κονσέρβα, κομμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε
Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά, όπως περιγράφεται στα υλικά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρόκα με το λάχανο, το σέλινο και τα σπαράγγια.
Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, το πορτοκάλι, τα καρύδια, τις σταφίδες, τους σπόρους του ροδιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα ή σε πιατέλα και τοποθετούμε στο κέντρο το βρασμένο αυγό κομμένο στα τέσσερα.
Αναμειγνύουμε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο με το ξύδι μπαλσάμικο, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.