Σαλάτα με λαχανίδα, κινόα και γλυκοπατάτα

by sidagi.gr
699 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
6 φλιτζάνια λαχανίδα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα
1 μέτριο κρεμμύδι λευκό
1 γλυκοπατάτα
⅓ φλιτζανιού καρύδια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα κανέλα
αλάτι

Για το ντρέσινγκ
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
 

Εκτέλεση:

Ολοκληρώστε το γεύμα σας με μια γευστική σαλάτα με υπερτροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό

Χτυπάμε μαζί όλα τα συστατικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Ξεπλύνετε καλά το λάχανο και στεγνώστε το.
Μαγειρεύετε το κινόα για 15 λεπτά και έπειτα στραγγίξτε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Κόβετε το κρεμμύδι, και ξεφλουδίστε τη γλυκοπατάτα, κόψτε τη σε μικρά κομμάτια.

Ραντίστε τη γλυκοπατάτα με Καλύψτε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 πρέζα κανέλα και αλάτι ψήνετε σε λαδόκολλα για περίπου 25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και γίνει διάφανο για περίπου 10 λεπτά.
Τέλος ψήστε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά και τα κόβετε στη μέση.
Στη συνέχεια ρίχνετε στη σαλατιέρα το μαγειρεμένο κινόα, τις γλυκοπατάτες, και σοταρισμένο κρεμμύδι με το κατσαρό λάχανο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα ψημένα καρύδια και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα