Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1/2 φλιτζάνι βρασμένο κινόα
1 γλυκοπατάτα
1/3 φλιτζάνι καρύδια ή σπόρους κολοκύθας
1 αβοκάντο
3 φλιτζάνια λαχανίδα χοντροκομμένη
2 πρέζες αλάτι και πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
χυμό από μισό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
Εύκολη σαλάτα με υπερτροφές πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Α, ασβέστιο και φώσφορο πηγή ενέργειας και ευεξίας
τη σαλάτα
Ετοιμάστε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ξεπλένετε το κινόα για 5 λεπτά τρεχούμενο κρύο νερό και στη συνέχεια σιγοβράζετε για περίπου 14 λεπτά και μετά στραγγίξτε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις σε κύβους. Πασπαλίστε τις γλυκοπατάτες με αλάτι και πιπέρι ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβετε το αβοκάντο σε φέτες και το ρίχνετε σε μια σαλατιέρα μαζί με το βρασμένο κινόα. τις γλυκοπατάτες, τα καρύδια, λαχανίδα χοντροκομμένη και ραντίστε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Για τη βινεγκρέτ
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.