Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλατα
600 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
Λίγη ρόκα
1 φιλέτο κοτόπουλου ψημένο σε γκρίλ με λάδι, λεμόνι, ρίγανη, αλάτι πιπέρι(κομμένο σε κυβάκια)
1 ρόδι (σπόρια)
Για τη σως
1 κουταλιά σούπας μέλι (όχι πολύ γεμάτη)
2 κοφτές κούπες σούπας ξίδι βαλσάμικο
4-5 κούπες σούπας παρμέζανα κομμένη πολύ λεπτά και μικρά κομμάτια
λίγο ελαιόλαδο (3-4 κ.σ.)
αλάτι
ελάχιστη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Φρέσκια σαλάτα με λαχανικά και έντονη γεύση απο ρόδι
Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι μαζί με τη ρόκα μέτρια (όχι πολύ λεπτοκομμένα) και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.
Από πάνω απλώνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια και τα ρόδια.
Τέλος κτυπάμε πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά της σος σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε κυκλικά πάνω από τη σαλάτα μας να πάει παντού.