Υλικά:
1 κιλό κολοκύθα
3 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
1 κουταλιά της σούπας κόκκοι ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένοι
1 κουταλιά της σούπας σουσαμέλαιο
1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
αλάτι
Υλικά για 4 άτομα.
Εκτέλεση:
Μια ιδιαίτερη συνταγή από το Ισραήλ…
Μια ιδιαίτερη συνταγή από το Ισραήλ…
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους.
Την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις φέτες κολοκύθας σε ένα απλωτό σκεύος και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Τις αφήνουμε με τη ζάχαρη για 60 λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε του σουσαμέλαιο σε ένα τηγάνι, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και το σοτάρουμε ώστε να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και αναμειγνύουμε με το σουσάμι για να δημιουργηθεί μια σάλτσα η οποία θα αποτελέσει το ντρέσινγκ της σαλάτας μας.
Μεταφέρουμε τις φέτες κολοκύθας σε μια απλωτή πιατέλα, περιχύνουμε το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε το ροζ πιπέρι και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου.
Τέλος, βάζουμε όση ποσότητα αλάτι θέλουμε.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.